torstai 24. tammikuuta 2013

Virkattu huivi

En ole oikein kummoinen virkkaaja. Yhden päähuivin olen tehnyt virkkaamalla ja siihenpä ne ovat jääneet, nuo virkkaamiset. Ennen joulua löysin laatikoistani useamman kerän Rose Mohair lankaa ja selailin lehtiä löytääkseni mukavan mallin.
Ohje: Novita talvi 2012
Malli nro: 15
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Rose
Virkkuukoukku: nro 5

Huivin virkkaamisen aloittaminen tuntui mahdottomalta työltä. Aloitin reippaasti, tein 110 ketjusilmukkaa ohjeen mukaan (hyppäsin heti noiden hapsun tekemisten ohitse) ja lähdin seuraamaan mallipiirrustusta. Ensimmäisen ketjusilmukkalenkkirivistön jälkeen huomasin, että joko olen laskenut väärin omat ketjusilmukkani aloituksessa, liittänyt väärin ketjusilmukkalenkkejä aloitusketjusilmukoihin tai sitten ohjeessa oli virhe, sillä en saanut lenkkimäärää täsmäämään sopivasti aloitusketjuun. Päädyin siihen, että olen laskenut väärin jossain kohtaa, mutta en kuitenkaan viitsinyt purkaa työtä, joten jatkoin vain eteenpäin.

Työ oli pitkään tauolla ja puikkolaatikossa kerällä, piti ehtiä tehdä villasukkaa sinne ja tänne, pipoa ja myssyä joululahjaksi ja vielä opiskella ja käydä töissäkin. Nyt sairauslomalla, kun ei oikein muutakaan voi, kun vuoroin istua, seistä, kävellä ja maata, niin oli aika kaivaa huivi taas puikkolaatikosta ja jatkaa työtä. Kun pääsin ideasta selville, työ tempaisi mukaansa ja huivi valmistui kahdessa päivässä. Hapsu leikkasin ja kiinnitin viimeiseksi.

Lankaa taisi kulua ohjeen mukaan 4 kerää, en laskenut tai merkinnyt ylös mihinkään omaa langan kulutustani. Hapsujen teon jälkeen lankaa jäi jäljelle pieni möttönen. Tosin lankalaatikoista löytyy Rose Mohairia vielä useampikin kerä, muutamassa eri sävyssä, joten ehkäpä jotakin vielä niistäkin saan aikaiseksi.Huivi on ilman hapsuja 150 cm pitkä, hapsut ovat taitettuna noin 15cm pitkiä ja niitä on molemmissa reunoissa 26. Auringonpilkun kohdalla huivin ja päiväpeittojen alla lymyilee kissamme, joka löysi makuuhuoneen lämpimimmän kohdan :)
Seuraavaksi työksi onkin esillä jo sopivasti pojan villatakin kokoaminen.

1 kommentti:

  1. Oi miten kaunis malli ja värikin on ihan mun makuun ! Mulla on myös virkkaaminen jäänyt tosi vähälle jostain syystä, vaikka tykkään kovasti kaikesta virkatusta :)

    VastaaPoista