sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pojan villatakki

Poika pyysi tekemään villatakin, koska sopivaa villatakkia ei enää vaatekaapista löytynyt. Siispä tuumasta toimeen. Ensin etsittiin kaikista mahdollisista lehdistä sopivaa mallia ja mietittiin sopivaa väriä lankoihin. Lopulta löytyi yksi malli joka miellytti ja väriksi valikoitui vaalea haramaa. Loppupelissä vaihdoin mallin toiseen, samanlaiseen ja aloitin työn.Malli: Novita 7-veljestä lehti, malli nro 1
Lanka: Sukkalanka Tuomas
Puikot: nro 4
Koko: S

Otin malliksi 7-veljestä lehden mallin nro 1, jossa on miehen Jussi-neuletakki. Lanka Sukkalanka Tuomas tuntui hyvältä kutoa ja se liukui hyvin puikoilla. Malli on yksinkertainen ja nopea tehdä, kun jätin raidat ja ruudut pois. Villapaita valmistui noin viikossa ja tänään sain aikaiseksi ja ompelin siihen napit. Omaa silmää takki miellyttää ja poikakin sanoi, että sitä on mukava pitää, se on lämmin ja tuntuu hyvältä. Tuomas ei tunnu niin kutittavalta langalta kuin 7-veljestä, koska siinä on akryyliä mukana. Villaa langassa on 40%, akryyliä 35% ja polyamidia 25%. Langan menekki vastasi suurin piirtein ohjeen menekkiä eli noin 450g.
Hieman on takissa kasvunvaraakin laskettu mukaan ja hyvä niin, sillä poika kasvaa sellaista vauhtia, että jäänee pieneksi vuoden sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti