tiistai 31. tammikuuta 2012

Vauvan nuttu, kypärämyssy ja tumput

 Malli Novita Kesä 2006
Nro 57
lanka Novita Wool
puikot 3,5

Ystävälleni syntyi lapsi uuden vuoden aikoihin ja lupasin hänelle, että teen vauvalle nutun. Kauan tätä saikin tehdä, mutta lopulta se tuli valmiiksi. Taas kerran muistui mieleen, miksi vauvojen nuttujen tekeminen ei ole edelleenkään lempi puuhaani. Vaikka ihania ne ovatkin tehdä, mutta jostain syystä nuttujen ohjeet ja minä emme ole samalla aalto pituudella ja huomaan tekeväni työtä vähän sinne päin. Nutun kaulukseen tehty joustinneulekaistaleet tulivat aavistuksen liian pitkiksi, joten kaulus hieman "lörpättää" takaata. Ainakin silmukkamäärät täsmäävät ohjeen kanssa, muusta en voi sanoa mitään. Löysin vielä lankalaatikostani ylijääneen nyytin vihreää Isoveli- lankaa ja siitä tein solmimisyörit.

 Malli Novita Wool langan vyötteestä
lanka Novita Wool
puikot 3,5

Kypärämyssyn ohje on ollut myös Novitan lehdesissä säännöllisin väliajoin. Myssy kudotaan tasona ja saumat ommellaan kiinni. Ohjeessa solmimisyöri kudotaan, mutta en jaksanut enää illalla ruveta nyöriä kutomaan, joten pyörittelin samanlaisen nyörin kuin nuttuunkin. Malli on mielestäni näin talviaikaan erityisen hyvä, sillä se suojaa kasvoja hyvin.
 
Lanka Novita Wool
puikot 3,5

Nämä tumput löysin lankalaatikon pohjalta, oli ne tehnyt jo aiemmin, mutta unohtanut sinne. Tumput kudottiin tasona, kavennettiin molemmista reunoista ja lopuksi taitettiin sivut yhteen ja ommeltiin kiinni. Yksinkertaiset ja helpot tehdä, toivottavasti mahtuvat pieniin kätösiin.

1 kommentti:

  1. Ihania! Mä taas aina sekoan näistä vauvaneuleista. Onneksi sukuun on tulossa pientä väkeä, joten pääsee minineuleitakin tekemään.

    VastaaPoista