tiistai 7. helmikuuta 2012

Pöllöillään!

Pöllökuvion ohje Moda 3/2010, malli 25
sukka perusvillasukka
pienemmät sukat koko 30 (vasemmalla, 32 silmukkaa varressa)
isommat sukat koko 34-35 (oikealla, 36 silmukkaa varressa)
Lanka Novita Isoveli
puikot nro 5
kokoon 30 lankaa 1 kerä
kokoon 34-35 reilu 1 kerä
vahvistettu kantapää
sädekavennus kärjessä

Näin Facebookissä Käspaikan sivustolla pöllökuvioiset lapaset tai pipon tammikuussa ja siitä asti olen etsinyt tämän kuvion ohjetta. Löysin Moda 3/2010 lehden, jossa ohje on, vihdoin viime viikolla kirjastosta ja pääsin viikonloppuna heti kokeilemaan, miten alun perin villapaidan helmaan tarkoitettu kuvio soveltuu sukan varteen.

Kuviossa on 36 silmukkaa ja se käsittää 3 pöllökuviota, yhden isomman keskellä ja reunoilla pienemmät pöllöt. Isompi pöllö on12 silmukan levyinen, pienemmät 8 silmukan levyisiä. Aloitin siis helpommasta ja tein vanhemmalle pojalle ensin sukat, sillä varteen tuli 36 silmukkaa ja pääsin kutomaan kuvion suoraan, eikä sitä tarvinnut mitenkään muunnella. Iso pöllö valmistui puikoille 2 ja 3, pienemmät jäivät taakse puikoille 1 ja 4.

Pienempien sukkien kanssa piti ensin miettiä, miten saisin pöllökuviot mukavasti sukkiin esille ja päätin lopulta tehdä kaksi pienempää pöllöä, sillä ne mahtuivat omille puikoilleen kokonaisuudessaan. Varren takaosan, puikot 1 ja 4 kudoin silmukat nurin ja tämä antoi molemmissa sukissa riittävää joustoa varteen, eikä sukista tullut tiimalasivartisia, mitä pelkäsin. Varren alkuun ja kuvion lopuksi kudoin 3 cm 1 o 1 n joustinta. Isompaan pöllöön oli helppo kiinnittää napit silmiksi, pienempiin pöllöihin en löytänyt sopivia silmiä, mutta vielähän ne ehtii kiinnittää, mikäli sukat pysyvät kasassa. Isompi poika ehti jo sukat jalkaan laittaa kahtena koulupäivänä, ennen kuin ehdin pysäyttää kuvaa varten, nuoremman sukat valmistuivat tänään.

Seuraavaksi on suunnitteilla pöllöperheen laajennus ja isännän sukkien tekeminen.

3 kommenttia: