torstai 2. helmikuuta 2012

Villasukat

Lanka Novita Isoveli
puikot 4

Nämä sukat tein sosiaalityöntekijällemme kiitokseksi yhteisestä taipaleesta adoption saralla. Huomenna on viimeinen seurantaraporttikäynti ja siihen päättyy yhteensä 6 vuoden yhteinen taival.
Sukkien ohje on vähän sieltä ja täältä. Varren kuvio Novitan lehdestä Syksy 2010 Puro langalla (tarkistin lehden numeron ja korjasin sen, kun olinkin laittanut ihan väärin) tehdystä villatakista. Ihastuin kuvioon ja halusin kokeilla sitä sukan varteen. Varteen loin 40 silmukkaa, 10 joka puikolle. Ensin kudoin 3 cm 2 o 2 nurin joustinta ja sen jälkeen lisäsin joka puikolle 4 silmukkaa, sillä kuvio koostuu 14 silmukasta. Kuvion jälkeen kavensin lisätyt silmukat, kudoin 3 cm 2 o 2 n joustinta ja sen jälkeen tein ristiinvahvistetun kantapään. Jalkaterään mietin ensin jotakin kuviota, mutta päätin sitten tehdä sen sileänä, niin varren kuvio sekä kantapää tulevat paremmin näkyviin.
Sukat aloitin eilen aamupäivästä ja sain ne juuri valmiiksi. Olikin mukavaa talvipäivän viettoa kutoa lahjasukkia ja lämmittää uuneja. Nyt on tupa lämmin ja sukat valmiit. Uudet langat odottavat jo pääsyä puikoille!

2 kommenttia:

  1. Ihana lahja! Sulla näkyy hienosti tuo ristiinvahvistettu kantapää tuossa. Mun eka yritelmä oli vähän pettymys, kun se ei oikein erottunut hyvin siinä langassa.

    VastaaPoista