sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Joulun 2016 joululahjat

Viime jouluksi, kuten oikeastaan joka jouluksi tulee tehtyä aina jotakin käsitöitä lahjaksi. Vaikka joka joulu aina päätän, että mitään en tee, kun en ehdi, mutta aina tulee kuitenkin tehtyä. Kuvan pipo ei ole itseasiassa joululahja, vaan äitini toivoma, suunnittelema ja minun tekemäni pipo. Äiti halusi itselleen viime syksynä pipon, joka olisi riittävän iso, siinä olisi poikittain kulkeva "panta" ja pipon piti olla tarpeeksi paksu, että se varmasti lämmittää. Netistä etsimme ja löysimme mallineuleen Suvikumpu-blogista. Ja koska äiti ihastui tuohon mallineuleeseen niin paljon, niin päätin tehdä hänelle samasta langasta, samalla mallineuleella kaulaliinan joululahjaksi. Siitä kuva alempana.

Ohje mallineuleeseen: Suvikumpu-bolgi
Lanka: nimettömät lankakerät laatikosta
Puikot: nro 4 tai 5 
Pipossa poikittain neulottu "panta", jonka takaa poimittu silmukat ja neulottu suljettuna neuleena pipon yläosa. Lisäksi pipoon tehtiin kukkakehikolla vielä kukka (siitä ei valitettavasti ole kuvaa)
Kummipojalle kudoin kahdet sukat, josita kirjoneulesukat ehtivät pukinkonttiin ja toiset sukat postitin perässä, koska valmistuivat vasta kotimatkalla autossa, kun olimme jo joululahjakäynnillä käyneet. Malli kirjoneulesukkiin on oma, idea pääkälloihin tuli Pinterestistä ja muuten kuviot mallensin ruutupaperille. 

Lankana kirjoneulesukissa Novitan 7 veljestä musta ja minttu
toisissa sukissa taisi olla Novitan 7 veljestä Polaris
Puikot: nro 3,5

Nämä sukat lähtivät joululahjaksi kummipojan äidille jalkoja lämmittämään. Lankamerkkiä en muista, sukat olivat puikoilla niin kauan, että oli jo ehtinyt niiden olemassa olon unohtaa, kunnes toiseen projektiin lankoja etsiessäni löysin nämä keskeneräiset sukat ja päätin viimeistellä ne ja laittaa lahjaksi eteenpäin. Sukat on kudottu varpaista alkaen looppaamalla ja ovat saajalleen polvipituiset.


Äitini löysi ohjeen ja pyysi minua tekemään veljeni pojalle Panda-pipon joululahjaksi Suuri Käsityölehden ohjeella. Lankana käytin ohjeesta poiketen Novitan Miami-lankaa, koska sitä löytyi kotoa. Silmät ja nenä leikattu mustasta ja alkoisesta huovasta. Pipo oli hauska tehdä.

 Malli: Suuri Käsityö lehti 8/2016
Lanka: Novita Miami
Koko: noin yksi vuotias


Tämä kori on virkattu vihreästä trikookuteesta ja sen sisään keräsin herkkuja joululahjaksi kummipojan äidille. Ohjeena yritin käyttää Lankavan Kahvallinen kori- ohjetta, mutta koska en ole kovin hyvä lukemaan ja noudattamaan virkkausohjeita, päädyin lopulta hieman soveltamaan, mutta mielestäni korista tuli melkein alkuperäisen näköinen ja toivottavasti sillä on ollut muutakin käyttöä, kuin joululahjojen pakkauksena toimiminen.

Nämä sukat suunnittelin ja kudoin äitini naapurin pojalle kiitokseksi ruohonleikkauksesta ja muusta avusta, joita hän on äidilleni antanut.
 Lanka: Novita 7 veljestä Raita
Koko: 42/43

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti