lauantai 23. elokuuta 2014

Miehen syntymäpäiväsukat

Mies täyttää tänään 49 vuotta ja päätin tiistaina, että sukat pitää tehdä syntymäpäivälahjaksi. Ja kirjoneulesukat. Siinpä sitä haastetta kerrakseen!


Malli: oma
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3½ ja 4
Koko: noin 43

Mies on harrastanut Taidoa jo noin 20 vuotta ja palasi harrastuksen pariin viime syksynä uudelleen. Siispä päätin tehdä hänelle sukat, jossa tämä harrastus tulee esiin. Malliin hain kirjoituksen netistä ja sommittelin siitä jonkinlaisen kaavion, mitä yritin seurata. Varren resorin (2o 2n) kudoin nro 4 puikoilla, samoin säären kirjoneuleen. Nilkan resoriin vaihdoin nro 3½ puikot. Myös jalkaterän kudoin 3½ puikoilla.Innoissani aloitin sukkien teon yksi kerrallaan pyöröpuikoilla, mutta vaihdoin suosiolla kaksipäisiin tavallisiin sukkapuikkoihin. Kun olin saanut ensimmäisen sukan valmiiksi tajusin, että en ollut kirjoittanut mihinkään ylös sitä, mistä kohdin aloitin nuo tekstit, joten sukista ei tullut identtiset, mutta onpahan omaperäiset, jos ei muuta. Vielä on harjoiteltavaa kirjoneuleen tekemisessä ja käsialan saamisessa tasaiseksi.


Jalkaterän raidat kuvaavat vyöarvoja valkoisesta mustaan ja siihen, että kun riittävän kauan on harrastanut taidoa, muuttuu mustavyö hiljalleen takaisin valkoiseksi.

4 kommenttia:

  1. Hienosti onnistunut noi merkit ja kirjoitus. Myös tykkään tosi paljon noista kun pistit tonne noi vöitten värit :) hienot sukat

    VastaaPoista
  2. Kiitos sinullekin :) Mies on myös aika tyytyväinen sukkiinsa.

    VastaaPoista