keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kevään koivut kuusimetsässä

Löysin tumman vihreän 7 veljestä kerän lankavarastoistani ja halusin yhdistää sen raidalliseen 7 veikkaa, mutta yhdessä värit eivät olleet mieluisat, joten vaihdoin tumman vihreän kaveriksi vaalean vihreän. Mallia etsin netistä, sillä halusin harjoitella kirjoneuletta ja löysinkin hauskan ja helpon kuvion Ulla neuleen sivuilta. Malli on alupenrin tehty ja suunniteltu lapaseen.


Lanka: Novita 7 veljestä tumman vihreä ja vaaleanvihreä
Alkuperäinen malli ja ohje:
Puikot: KnitPro Karbonz nro 3½

Nimesin sukat Kevään koivut kuusimetsässä -sukiksi alkuperäisen ohjeen nimen Ensilumi kuusimetsässä insipiroimana. Värit toivat mieleeni koivut keväällä, kun lehdet ovat juuri puhjenneet ja ovat hennon vaalean vihreät ja niiden hentous ja kevät korostuu vasten tummaa kuusimetsää.

Malli oli helppo tehdä ja sen oppi nopeasti, joten työ sujui johuevasti. Aloin hiljalleen oppia myös miten langat on helppo kuljettaa työn takana ilman, että lankoja tarvitsee kieputtaa toisiinsa ja hetken päästä selvitellä kerää.

Sukat oli tarkoitettu alunperin aikuisen jalkaan, mutta lopulta ne valmistuivat nuorimmaiselle, jonka lempiväri vihreä on. Aikuisen jalkaan sopivaksi, olisi varmasti pitänyt lisätä silmukoita puikoille tai ainakin yrittää tehdä kokoa isommilla puikoilla. Ehkä seuraavat jo ovat sopivat aikuisen jalkaan.


Sukkien teon aloitin maanantaina aamulla ja sukat valmistuivat eilen illalla. Lomalla on mukavaa, kun saa tehtyä työt valmiiksi kerralla, eivätkä ne jää lojumaan keskeneräisinä.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Enya :) Toiset kirjoneulesukat menossa jo puikoilla, saa nähdä mitä niistä tulee :)

      Poista