tiistai 26. elokuuta 2014

Raitasukat


Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: KnitPro 3,5
Malli: pojan jalkaan mallinnettu
Koko: noin 39

Vanhempi poika halusi itselleen sukat ja ehdotin polvisukkia, joissa olisi raitoja. Poika innostui ja järjesteli 10 lankanöttöstä järjestykseen, joiden mukaan raidat sukkiin tulivat. Pituutta sukilla on noin 35 cm. Yhteensä 54 silmukkaa, puikoilla 14, 13, 14, 14. Resori on 2o (takakautta) 2n 20 krs, pohkeisiin tein levennykset 2 silmukalla ja pohkeen jälkeen kavensin nilkkaan niin, että puikoilla oli 10 silmukkaa. Kantapään jälkeen lisäsin silmukoita jalkapöydän päälle 2 silmukkaa puikoille 2 ja 3 ja puikoille 1 ja 4 jätin 12 silmukkaa kiilakavennusten jälkeen. Ennen kärkikavennuksia kavensin ensin puikoila 1 ja 4 yhdet silmukat ja sen jälkeen puikoilta 2 ja 3 yhdet silmukat sekä vielä jokaiselta puikolta yhdet silmukat, kärkikavennuksia varten oli taas 10 silmukkaa puikolla.

Ei ihan vielä omista lampaista villat päässeet langoiksi näihin sukkiin, mutta ehkäpä joku päivä pääsen kokeilemaan miltä tuntuu kutoa villasukat omien lampaiden villoista.

6 kommenttia:

 1. Voi ihanuutta, mä unelmoin maatilasta jossa ois lampaita <3 Komiat sukat, poikamaiset :) Meillä on 4 tyttöä ja 1 poika, en ole koskaan oikein osannut tehdä poikamaisia juttuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tällainen vanha entinen maatila, jossa on noin 1ha pihaa ja 4 lammasta pitämässä huolta puolesta pihasta. Ei siis mikään iso lammasfarmi :) mutta riittävästi maatilaa minulle.

   Kiitos. Poika itse valitsi värit, joten ovat mieluisat ja sellaiset, kuin halusi.

   Poista
 2. wau! hienot sukat...kunpa osais itsekkin tehdä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nuo on ihan perussukat, joihin tehty raitoja ja hieman kavennuksia ja levennyksiä pohkeen mitan mukaan.

   Poista