maanantai 6. tammikuuta 2014

Egyptiläiset lapaset

Ostin ennen joulua Facebookin Lankahamsterit ryhmästä Gjestalin Maija lankaa kaksi kerää, toinen vaalean sininen ja toinen vihreä. Tarkoitukseni oli tehdä toiselle pojista niistä langoista sukat lahjaksi, mutta sukkien teko jäi pipojen tieltä. Enkä oikein osannut edes aloittaa, koska kyseisissä kerissä oli vain 50g per kerä. Mielessä kävi raitasukkien teko, mutta sitten tuli joulu ja langat edelleen odottivat puikoille pääsyä. Ja joulu meni. Tuli uuden vuoden aatto ja istuin koneella selaillen ohjeita Maija langalle Ravelryssä.

Suunnittelija: Tuulia Salmela
Lanka: Gjestal Maija
1 kerä kumpaakin väriä
Puikot: nro 3 sukkapuikot
Koko: naisen (keskikokoinen)

Ei tullut sukkia, tuli elämäni ensimmäiset kirjoneulelapaset! Ja voi sitä onnea, kun tajusin työn edetessä, että tämähän onnistuu ja jälkikin on mielestäni tasaista ja napakkaa. Sen verran täytyy kuitenkin moitetta antaa, että ohjeessa kehoitettiin luomaan 60 silmukkaa, 20 silmukkaa per puikko. Minä tietenkin loin neljälle puikolle 20 silmukkaa ajattelematta sen enempää. Ihmettelin sitten, kun kuvio ei täsmännytkään, vaan silmukoita jäi yhden puikon verran yli. Tarkempi ohjeen lukeminen ja päädyin tekemään 15 silmukkaa per puikko ja pääsin aloittamaan työn uudestaan.

Kämmenen puolen kuvio

Kämmenselän kuviot

Vasen peukalo

Oikea peukalo

Kurkistus lapasten sisään

Oikean lapasen sisäpuoli kämmenen puolelta

Oikean lapasen sisäpuoli kämmenselän puolelta

Vaikka opetettu on, että itseään ei sovi kehua, niin nyt on kyllä pakko sanoa, että olen ylpeä itsestäni :)

7 kommenttia:

 1. Hienot ja jälki on todella kaunista ja tasaista! Ihania kirjoneuleohjeita on maailma pullollaan, joten seuraavaa puikoille vaan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos katjainkeri ja susamaria :) Pitää hetki ihailla näitä ja etsiä sopivia lankoja ja ohjeita seuraaviin kirjoneuletuotteisiin :)

  VastaaPoista
 3. Tosi siistit ja kauniit. Saa itestään olla ylpeä kun onnistuu.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Timanttu, niin mie hieman olenkin :)

  VastaaPoista
 5. Oliko ne siun kintaat kun tuolla fb:n puolella oli? En tainnut kommentoida mutta ajattelin itsekseni että onpas kauniin tasaiset. Tykkään itse neuloa kirjoneuletta.

  VastaaPoista
 6. Laitoin kyllä omani sinne esille, että saattoipahan ne olla, tai sitten jonkun muun :D Itse uskaltauduin nyt kokeilemaan näitä Egyptiläisiä lapasia, kun päätin että täytyy kokeilla kirjoneuletta. Toistekin taidan tehdä, kun niistä tuli aikasta mieluisat :)

  VastaaPoista