sunnuntai 31. elokuuta 2014

Palmikkosukat omaan jalkaan

Neulejakun jälkeen halusin tehdä sukat itselleni ja selailin monia ohjeita, mutta en löytänyt sellaista, mikä olisi sytyttänyt halun ottaa langat puikoille ja suihkia menemään. Halusin palmikoita ja pitsiä. Apuna Pieni Suuri Neulekirja aloin suunnitella sukkia. Lankoina halusin käyttää Isoveljeä sekä 7 veljestä.


Malli: palmikot Pieni Suuri Neulekirja s 230 ja 219
pitsi s 244
Lanka: Novita Isoveli sekä 7 veljestä
Puikot: KnitPro 100cm pyöröt, nro 4 ja 3,5
Koko: oma jalka

Varren paksun palmikko-osan kudoin Isoveli -langasta tasona Pieni Suuri Neulekirjan sivun 230 ohjeen nro 39 mukaellen. Pituuden palmikolle mittasin omasta pohkeesta ja yhdistin päät. Poimin 50 silmukkaa molemmista varsista ja vaihdoin langaksi 7 veljestä ja aloitin kirjan sivulta 219 löytyvän sydänpalmikon varteen. Pohkeen puolelle tein kapeaa pitsimallia kirjan sivulta 244 Goottilainen pitsi -ohjeen mukaan.

Kantapään tein ristiin vahvistettuna ja kiilakavennuksia jatkoin kantapään jälkeen niin pitkälle, että ne ulottuivat jalkapohjan alle. Lisäsin jalkapohjassa keskellä 6 silmukkaa joka toisella kerroksella ja sain sukan teräosasta omaan jalkaan napakasti istuvan sukan.

Palmikko-osasta pohkeessa olisin voinut tehdä hieman tiukemman sillä nyt tuntuu, että sukka tarvitsisi vielä palmikon yläpuolelle joustinneuleesta resorin pitämään sen paikallaan. Pitänee miettiä, miten asian ratkaisisi, että varsi pysyisi paremmin paikoillaan, eikä valuisi.

1 kommentti: