tiistai 29. tammikuuta 2013

Olgat Magic Loopilla

Kun kerran sain sukat tehtyä varpaista varteen, niin päätin kokeilla ja opetella myös paljon puhutun ja kehutun magic loop- tekniikan. Hyvinä opetusvideoina käytin Cuff Down Socks Two At A Time - videota sekä Very Pink Knits:in Learn to Knit Magic Loop Socks - videoita, joita on yhteensä seitsemän, jokaiseen vaiheeseen sukan tekemiseen. Ensimmäisen videon avulla loin silmukat puikoilla ja Very Pink Knits:in videoiden avulla tein kantapään, kiilakavennuksen ja kärjen. Noissa Very Pink Knits:in videoissa on yksi sukka työn alla ja koska itse tein kaksi sukkaa kerralla, piti hieman soveltaa videoiden oppeja, mutta hyvin ne sukat silti valmistuivat.

Ihan ensimmäisenä kävin Lahdessa Kärkkäisellä ja ostin sieltä Knit Pron pyöröpuikkosetin, jossa on kahdeksat puikot ja neljä eri mittaista vaihdettavaa "kaapelia", tässä tapauksessa kuitenkin jonkin sortin muovia.


Hiemanhan tuo kallis setti oli, mutta toivottavasti sitten myös kestävä. Hyvänä pidän sitä, että kaapelit saa puikoista irti ja vaihdettua nopeasti toisiin. Lisäksi mukana tuli jonkin sortin stopparit puikkojen päihin laitettavaksi silloin, kun työ on tauolla. En vielä niitä stoppareita ole kokeillut, mutta ehkäpä niitäkin tulee kokeiltua jossakin vaiheessa.

Itse sukan tekeminen oli helppoa ja nopeaa ja Olga- sukka on kauniin mallinen ja tässä sukassa raitalanka näyttää myös kauniilta. Tarkoitus on tehdä toisetkin, kunhan nyt ensin teen tässä sukkien välissä jotain muuta.

Tässä jo varret hyvässä vauhdissa. Yksi vihre tuli tuohon varteen, mutta eipä se haittaa, kun en ajatellut kävellä sukat jalassa niitä kaiken aikaa tuijottaen.

Tässä ovat valmiina jo kantapäät ja kiilakavennuksia varten nostettu silmukat ja aloitettu jo kavennuksiakin. Kavennukset tein siten, että kavesin ensin 3 kertaa jonka jälkeen tein 1 välikerroksen, 2 kavennusta, 1 välikerros ja 2 kavennusta. Kantapääksi päätin tehdä ristiinvahvistetun kantapään, koska se on koristeellisempi, kuin tavallinen vahvistettu kantapää. Kantapään tein muutoin magic loop tekniikalla, paitsi kantapään kavennuksen, jonka kudoin kantapää kerrallaan.

Ja tässä juuri valmistuneet sukat. Mukavasti meni kaksi viimeistä sairauslomapäivää tätä opetellessa ja tehdessä. Vielä opettelen tekemään sukat magic loopilla varpaista aloittaen, sen verran pitää olla haasteita elämässä :)

Seuraavat työt kolkuttelevat jo mielen sopukoita ja langatkin ovat valmiina, joten nyt pitää vain päättää kumman tekee ensin.
2 kommenttia:

  1. Vau mikä vauhti sulla on ja hienoja töitä valmistuu! Mä sain myös eilen 100cm puikot, joten kohta pääsen harjoittelemaan minäkin. Tosin ensin vielä yksi hiha villatakista.

    VastaaPoista
  2. Mie oon ollut saikulla nyt 2,5 viikkoo, joten on ollut aikaa heilutella puikkoja ja opetella uusia juttuja. Alotin just villatakin ittelleni, kattoo miten sen valmistumisen kanssa, kun pitäis ehtiä tehdä koulutehtäviäkin ja vissiin kai käydä töissä :)

    VastaaPoista