tiistai 15. tammikuuta 2013

Kirjakatsaus

Prismasta löytyi tarjouskirjahyllystä mukava valikoima käsityökirjoja. Itselleni ostoskärryyn eksyi kolme kirjaa.
Kirjoja oli enemmänkin tarjolla, mieli olisi tehnyt ottaa pari sukkakirjaa, mutta päätin tyytyä näihin.


Tyyliä puikoilla (7,95€, Hammerskog-Wincent-Westman) sisältää mukavia pieniä ja vähän isompiakin ohjeita päähineisiin kaulaliinoihin ja huiveihin, rannekkeisiin ja lapasiin, sukkiin ja säärystimiin ja norjalaisiin neuleisiin. Mukana on myös opetusosuus ja muutama sananen virkkauksesta. Mielenkiintoinen kirja, jonka ohjeita varmasti kokeilen kerran jos toisenkin.


Neulojan niksit (6,95€, Barnden) on monipuolinen perusteos, jossa on kaikkea. Siinä neuvotaan ja ohjataan alusta alkaen miten työhön valitaan työvälineet, materiaalit, ohjeet ja suunnittelu. Perustekniikat käydään läpi ja näytetään kuvien avulla, neuvotaan eri vartalomalleille sopivia vaatteita ja kerrotaan myös langan värjäyksestä. Vielä on ole kirjaa muuta kuin päällisin puolin selaillut, mutta vaikutti monipuoliselta ohjeineen. Ja varmasti tulee tarpeeseen myös vanhemman pojan kohdalla, koulussa kun nyt kovasti tämä neulonta ja käsillä tekeminen on pop. Muutoinkin kuin vain käsityötunneilla.


Sanna Vatasen Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta (8,95€) on ehdoton suosikkini näistä kolmesta. Kirjaa olen havitellut jo vuoden ajan ja nyt sen sain. Ohjeet ovat hauskoja, värikkäitä ja ne on kirjassa tuotu esille selkeästi. Itselläni kirja oli lainassa puoli vuotta kirjastosta, nyt ei tarvitse enää palauttaa kirjaa, vaan saan rauhassa sitä katsella ja sen ohjeilla kutomuksiani toteuttaa.

Puikoilla on tällä hetkellä pojalle villatakki ja se pitäisi saada valmiiksi ennen kuin syvennyt näiden kirjojen pariin. Poika jo eilen kävi mittailemassa ja oli huolissaan tuleeko takista riittävän pitkä. Itse pelkään, että siitä tulee liiankin pitkä. No onpahan sitten kasvunvaraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti