maanantai 7. tammikuuta 2013

Kiitos! -sukat
Malli: perusvillasukka,
kantapää ranskalainen,
kärkikavennus nurja sädekavennus
Lanka: 7-veljestä raita
Puikot: 3,5
Koko: noin 46

Viime viikolla vierailin Novitan tehtaanmyymälässä ja sieltä matkaan tarttui raitalankaa, jota normaalisti en osta, mutta nyt sattui niin ihana väri, josta tehdä Kiitos! -sukat äitini naapurille, hän kun auttaa äitiä paljon, käy tarkistamassa ajoittain, että kaikki on hyvin ja muistaa aina kalansaaliilla, kun sellaisen on saanut.

Villasukat ovat perusvillasukan ohjeella tehdyt, puikolla silmukoita 14 per puikko, joustinta 15 cm 2o 2n siten, että oikea kudottu takareunasta kiertäen, nurja normaalisti. Kantapääksi halusin kokeilla ranskalaista kantapäätä ja se olikin nopea tehdä ja silmää miellytti erityisesti sen pyöreä muoto kavennuksissa ja tuonne akillesjänteen puolelle jäävä ristikkomainen pinta. Taisin löytää susikkikantapääni. Tosin vielä on monta eri kantapäämallia kokeilematta. Jalkapöydän päällisen kudoin myös oikean takareunasta kiertäen ja kärkikavennuksiin vaihtoin "normaalin" oikean. Kärkikavennukset yritin tehdä nurjalla sädekavennuksella, mutta se ei oikein onnistunut, pitänee harjoitella seuraavien sukkien kohdalla, kunhan sellaiset taas puikoille pääsevät.

Hieman harmittaa se, että kun näitä raitoja täsmäilin kohdilleen, niin toisen sukan kohdalla lanka loppui kesken ja jouduin hakemaan uuden kerän ja sen vuoksi toisessa sukassa viimeinen beige raita on leveämpi ja kärkeen ei tullut sinertävää väriä, mutta tuskinpa sitä kukaan kävellessään tuijottaa omia varpaitaan ja miettii, että onpas nyt eriväriset varpaanpäät sukissa. Itseäni vain aina harmittavat hirveästi jotkin virheet, jotka paistavat läpi työstä, vaikka niitä ei kukaan muu huomaisikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti