sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Pojan puuhailuja

Esikoinen alkoi olla lauantai-iltana hieman levoton ja ei oikein tiennyt mitä tehdä. Eikä nyt ollut kyseessä 16 vuotias teini, vaan 11 vuotias koululainen, jolla taisi olla vähän väsy, mutta myös vähän tylsää. Hetken ihmeteltyään kaivoi lankalaatikoistani langan ja puikot ja pyysi saada tehdä puuvärikynille uuden pussukan. Mikäs siinä, tekemään vain.
Silmukat luotiin pyöröpuikoille tunisialaisella silmukoinnilla ja ensimmäinen kerros kudottiin pyöröillä ja siirrettiin siitä sukkapuikoille. Pussukka valmistui illassa, läppä tehtiin tänään ja autoin tuossa napinläpilipukkeessa sekä kukkasessa, jonka poika halusi koristeeksi. Nappi saatiin mummilta ja pussukka on jo koulurepussa odottamassa huomista koulupäivää. Lankana Novitan Mambon jämä ja puikkoina nro 6 pyöröt sekä sukkapuikot.

Tänään katseltiin TV5 Planeetta 51 elokuvaa yhdessä poikien ja mummin kanssa ja niinpä piti taas kaivaa puikot esiin, koskapa puuttui pipo. Langaksi valikoitui Novitan Jambo ja puikkoina nro 10 sukkapuikot. Silmukoita poika loi 52, pisteli menemään ainaoikeaa (ja muutama silmukan lisäys siellä täällä) ja kun pipo istui hyvin päähän ruvettiin kaventamaan. Ensin joka toisella kerroksella keskimmäiset silmukat ja sitten kun puikoilla oli jäljellä 8 silmukkaa joka kerroksella keskimmäiset ja lopuksi sitten kavennettiin puikoilta joka kolmas ja neljäs silmukka, kunnes puikoille jäi vain kaksi silmukkaa / puikko. Lanka silmukoiden läpi ja päättely. Ja ihka ensimmäinen oma tekemä pipo oli valmis, aikaa meni Planeetta 51 ja High School Musical 3 elokuvien verran. Pojalla on suhteellisen tiukka käsiala ja omintakeinen tyyli kutoa, mutta harjoitus tekee mestarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti