sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pitsiä ja nauhaa

Opiskelukaveri pyysi jo jokin aika sitten, että tekisin hänelle pitsipolvisukat sekä kynsikkäät. En ole tilauksesta koskaan kutonut ja hetihän sitä piti kehittää itselleen paineet valmiista työstä, jota ei vielä edes oltu aloitettu.

DROPS Design: Malli nro fa-238
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 pyöröt
Koko: toivottavasti tilaajan jalkaan sopivat

Nämä eivät ole ne sukat, jotka ensiksi ajattelin tehdä, sillä tajusin kantapäiden kohdalla, että tekemäni sukat eivät ole riittävän joustavat ja puristavat ikävästi pohjetta ja pitsikin venyy liiaksi menettäen muotonsa. Niinpä purin jo melkein valmiin sukan ja aloitin alusta. Tällä kertaa magic loopilla molemmat sukat yhtä aikaa varresta aloittaen.
Sukan joustinneuleen sijasta tehtiin ensin muutama kerros pitsineuletta, josta sukan varteen tuli mielestäni kaunis kuvio ja samalla kudottiin nauhalle pujotuskuja. Nauhan löysin laatikon kätköistä, eikä se välttämättä sovellu käyttöön leveytensä ja liukkautensa vuoksi, mutta laitoin paikoilleen, sillä sukat näyttivät hyvin pelkistetyiltä ilman nauhaa.
Sukan pitsikuvio jatkui kantapäähän asti ja teki kantapään tekemisestä mielekkäämmän, kuin  vahvistetun tai suoran sileän kantapaan teosta (joissa ei siis ole mitään vikaa, ovatpahan vain välillä hieman tylsiä tehdä).


Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 pyöröpuikot ja 2,5 sukkapuikot peukaloon
Kynsikkäiden pitsikuvioksi päätin ottaa alkuperäisen sukkavaihtoehdon pitsikuvion, koska se mielestäni sopi kynsikkäisiin hyvin. Mallissa oli myös mielestäni mukava 1o 1n joustin, joka jäi kämmenen puolelle. Peukalon tyngän tein peukalokiilalla ja kudoin neljällä sukkapuikolla.
Lankana Dropsin Fabel on miellyttävää kutoa, mutta tuskastuttavan ohutta ja 2,5 puikoilla tehtynä aikaa sai kulumaan kiitettävästi. Sukkien tekoon taisi mennä viikko ja kynsikkäät ovat olleet sellainen on off- projekti, tehty aina kun on ollut aikaa ja sain ne tänään valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti