keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Villasukat nurmikonleikkaajalle
Lanka: Novita 7-veljestä tummanharmaa ja harmaa
Sukkapuikot: 3,5
Koko: noin 46

Äitini pyysi minua tekemään villasukat naapurin pojalle (aikuiselle miehelle :) ) kiitokseksi siitä, että hän ajoi äitini nurmikon kesällä ja näin helpotti äitini arkea. Nämä aloitin jo syksyllä, mutta jostain syystä ovat olleet kesken pitkään. Ensimmäinen sukka valmistui suhteellisen nopeasti, mutta toisen sukan kanssa olen takunnut ja takunnut. Aloitin jo tekemään joululahjojakin tässä välissä ja kiittelin vain Luojaa, että ilmat olivat niin leutoja, tarkoitus oli nimittäin saada sukat valmiiksi ja toimittaa perille ennen pakkasia.

Malli on kiva tehdä, kuvio syntyy nopeasti ja pinta on miellyttävän joustava tiukan käsiälan omaavalle ihmiselle, johtunee tuosta jalkapöydän päällä ja varressa olevasta neuleesta. Jostain syystä kuitenkin näiden toisten sukkien kohdalla alkoi tämän neuleen kutominen tökkimään, enkä halunnut sitä oikeasti tehdä. Vai johtuiko vain siitä, että sukat koossa 46 ovat todella yksitoikkoista kutomista, teki ne millä mallilla tai kaavalla tahansa; vartta ja jalkapohjaa/-pöytää riittää eikä kumpikaan tunnu loppuvan, vaikka istuisit kuinka kauan puikkoja kilkutellen. Ehkä parasta jatkaa jollain muulla, kuin villasukkien tekemisellä.

1 kommentti:

  1. Mulle kävi tämän mallin kanssa ihan samanlailla.. eka sukka tuli tosi tosi nopeasti ja oli tosi kiva tehdä ja toisen sukan kohdalla sitten alkoi kyllästyttämään ja tekeminen tökki..

    VastaaPoista