perjantai 9. marraskuuta 2012

Jotakin pientä tältä viikolta
Lanka: Isoveli
Puikot: pitkätpuikot ja sukkapuikot, nro 5
Lovikka-lapaset Novitan ohjeen mukaan
Lanka: Huopanen
Puikot: sukkapuikot nro 5

Tuon myssyn ohjeen löysin jokin aika sitten Ravelryn ilmaisohjeista ja tulostin sen itselleni tarkoituksena tehdä siitä myssy jos toinenkin. Myssyn ohje on helppo ja työ valmistuu nopeasti. Eniten aiheutti päänvaivaa nuo hapsut, kun mietin miten se kiinnitetään tuonne takaraivolle. Seuraavaksi mietitytti osaakohan myssyn saaja pukea myssyn oikein päin päähänsä, mieheni ei sitä osannut.

Lovikat tein ihan ensimmäistä kertaa ja tokikin pientä säätöä pitää aina olla. Ihan en kirjaimellisesti vai pitäisikö sanoa, että silmukallisesti noudattanut ohjetta, mutta onnistuin mielestäni aika hyvin silti. Isommissa Lovikka-lapasissa tuo letitetty nyöri tuli tokikin väärälle puolelle lapasta, mutta eipä se nyt suuremmin haittaa. Pienempiä olikin hankalampi tehdä, kun ei ollut kättä malliksi. Toivottavasti ovat sopivan kokoisia, sekä lapaset että myssyt.Hemma-kotitossut kirjasta Nostalgisen ihanat askartelut
Lanka: Garn Studio Paris
Puikot: sukkapuikot nro 4
Koko: 37-38

Näiden tossujen ohjeen löysin Nostalgisen ihanat askartelut kirjasta, jonka sain äidiltäni. Kirjassa on paljon mukavia askarteluohjeita, mutta myös muutama neulonta ohje. Tossut neuloin kaksinkertaisesta Paris langasta, ohjeessa oli Novitan Tennesse, mutta en omista kätköistäni jaksanut kyseistä lankaa etsiä ja kun tiesin, että sitä oli vain keltaisena tai valkoisean, en suuremmin edes etsinyt. Lanka oli alkuperäistä suosituslankaa paksumpaa ja olisi varmasti riittänyt yksinkertaisenakin tossuihin ja olisi ainakin ollut tuhat kertaa helpompaa neuloa. Lankaa kului 155g. Eilen illalla aloitin toisen ja tänään aamupäivällä tein toisen. Malli oli helppo ja ohje helppo, ainoa miinus oli, että ohjeessa mainittua pohjasauman ompelun mallipiirrosta ei kirjassa ollut, joten jouduin hieman soveltamaan. Tossut neulottiin pohjasta ylöspäin ja kavennukset tehtiin 2. ja 3. puikoilla. Pohjaan tuli sauma. Toivottavasti nämä lämmittävät saajansa jalkoja ja ovat sopivan kokoiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti