lauantai 4. helmikuuta 2012

Bad hair day

Virkattu kolmiohuivi
Novita kesä 2006
malli nro 20
lanka Novita Kotiväki
virkkuukoukku 2½
suunnittelija Minna Metsänen

En ole koskaan ollut kovinkaan hyvä virkkaamaan, mutta tämä huivi oli niin tähän päivään sopiva, kun on pitänyt odottaa, että lämminvesiputket sulavat ja pääsee suihkuun :) Huivin virkkaamisen aloitin torstaina, kun olin saanut edellisen työn (lahjasukat) valmiiksi ja tänään pääsin rauhassa virkkaamaan huivia, kun muu perhe oli koulun avoimienovien päivässä.
 
Malli oli sopivan helppo virkkauksen aloittamiseen, eikä ohjetta ollut vaikea noudattaa. Muutamissa kohdin tosin taisin tehdä vähän soveltaen . Esimerkiksi ketjusilmukoihin piti tehdä pylväitä yksi jokaiseen, tein pitkiäpylväitä ja ennen kuin tajusin virheen, olin jo melkein tehnyt koko ketjusilmukkarivistön täyteen, enkä viitsinyt enää ruveta purkamaan. Lisäksi reunojen kavennus / käännöskohdat saattavat olla hieman erilaiset, kuin ohjeessa alunperin oli neuvottu.
 
Viimeksi olen virkannut kaksi vuotta sitten Novitan Huopanen- langasta valkoisia lumihiutaleita ja huovuttanut ne koneessa, mutta sen isompia töitä en ole koskaan tehnyt ja ennen lumihiutaleiden virkkaamista olen virkannut koulussa käsipyyhkeen pitsireunuksen. Ehkä jatkossa tulee virkattua enemmän, kun huomasin, ettei virkkaaminen niin vaikeaa ollutkaan kuin muistin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti